El Salvador Atzumpa Coffee
Πληροφορίες για το αγρόκτημα
Το Finca Atzumpa βρίσκεται στο Concepción de Ataco στο διαμέρισμα Ahuachapan στην ομώνυμη οροσειρά Apaneca-Ilamatepec και στην περιοχή του καφέ με το ίδιο όνομα. Οι αγρότες στο Ahuachapan ήταν οι πρώτοι που καλλιέργησαν καφέ στο Ελ Σαλβαδόρ με σπόρους που έφεραν από τη Γουατεμάλα τα τελευταία χρόνια του 1700. Η παραγωγή άρχισε σοβαρά το 1800. Ο Atzumpa ανήκει επί του παρόντος στην πέμπτη γενιά παραγωγών καφέ της οικογένειας Ariz-Herrera, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα αγροκτήματα στην περιοχή Concepción de Ataco που καλλιεργούν ειδικούς καφέ από το 1875. Η οικογένεια φέρνει βιωσιμότητα, κοινωνική ευθύνη και απασχόληση στις κοινότητες γύρω από το αγρόκτημα για περισσότερα από 100 χρόνια. Η οικογένεια Ariz-Herrera είναι μία από τις πέντε τοπικές οικογένειες που δημιούργησαν το FUNDATACO το 1991, ένα ίδρυμα που βοηθά παιδιά από την περιοχή να ενταχθούν σε σχολές ποδοσφαίρου και να επιδιώξουν αθλητικές ευκαιρίες και υποτροφίες. Ο καφές από την Atzumpa επεξεργάζεται μερικώς στο Germania, το μικρό μύλο μέσα στο αγρόκτημα, το οποίο διαθέτει καθαριστές πολτού, εξοπλισμό πλυσίματος και εγκαταστάσεις στεγνώματος. Το Atzumpa πολτοποιεί τα φρεσκοκομμένα φασόλια καφέ χωρίς νερό για να διατηρήσει όλη τη βλέννα και στη συνέχεια τα στεγνώνει σε υπερυψωμένα κρεβάτια για έως και 14 ημέρες για να επιτύχει τις βέλτιστες συνθήκες. Μόλις στεγνώσει, ο καφές αποθηκεύεται στην αποθήκη El Carmens, όπου ο καφές Finca Atzumpa αλέθεται ξηρά και προετοιμάζεται για εξαγωγή. Μερικοί καφέδες στεγνώνουν επίσης στο πήλινο αίθριο στο El Carmens. Ο καφές στεγνώνει γρηγορότερα σε αυτή την καυτή επιφάνεια και τα Naturals χρειάζονται περίπου 20 ημέρες για να στεγνώσουν πριν μεταφερθούν στην αποθήκη για την περίοδο ανάπαυσης. Η Finca Atzumpa έχει κερδίσει μεγάλη αναγνώριση για την ποιότητα των καφέ της, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας θέσης στο El Salvador Cup of Excellence το 2018 και το 2019. Το πάθος τους για την παροχή εξαιρετικών καφέδων τους ωθεί να καινοτομούν και να αναπτύξουν υπέροχους καφέδες καθώς και βιωσιμότητα με την κοινότητά τους.
Περιοχή
Apaneca-Ilamatepec
Η οροσειρά Apaneca-Ilamatepec διασχίζει τα τμήματα Ahuachapan, Santa Ana και Sonsonate του βορειοδυτικού Ελ Σαλβαδόρ κοντά στα σύνορα με τη Γουατεμάλα. Ήταν από τη Γουατεμάλα που οι πρώτοι σπόροι καφέ εισήλθαν στο Ελ Σαλβαδόρ στα τέλη του δέκατου όγδοου αιώνα. Η παραγωγή καφέ στο Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησε σε αυτά τα βουνά και τελικά εξαπλώθηκε σε άλλα μέρη της χώρας. Το αποθεματικό βιόσφαιρας Apaneca-Ilamatepec ανακηρύχθηκε από την UNESCO το 2007. Αυτό το απόθεμα βιόσφαιρας περιλαμβάνει δασικές φυτείες, φυτείες καφέ, λιβάδια και καλλιέργειες. Εδώ προστατεύονται 12 είδη χλωρίδας υπό εξαφάνιση και 58 απειλούμενα είδη, καθώς και 12 ενδημικά είδη πτηνών και άλλων ζώων. Το αποθεματικό περιλαμβάνει υγροτόπους που παρέχουν γλυκό νερό για τη χώρα: τη λίμνη Coatepeque, τη Laguna Verde και τη Laguna Las Ninfas. Αυτά έχουν οικοσυστήματα υδάτινης βλάστησης και περιοχές αναπλήρωσης υδροφορέων λόγω της τρέχουσας ηφαιστειακής δραστηριότητας. Σχεδόν 4.000 εκτάρια διατίθενται για διατήρηση ως φυσικές προστατευόμενες περιοχές και 39.500 εκτάρια αντιστοιχούν σε φυτείες καφέ που καλλιεργούνται στη σκιά που διασυνδέουν τις ζώνες του πυρήνα για να επιτρέψουν τη ροή της χλωρίδας και της πανίδας, ενεργώντας ως θεμελιώδες μέρος του Μεσοαμερικανικού Βιολογικού Διαδρόμου.
Προέλευση/ Χώρα: El Salvador (Ελ Σαλβαδόρ)
Περιοχή: Apaneca-Ilamatepec
Αγρόκτημα: Atzumpa
Ποικιλία: Bourbon, Red Catuai
Διαδικασία: Φυσικός
Γευστικές νότες: Σοκολάτα, Kεράσι, Ροδάκινο, Κόκκινη σταφίδα, Εσπεριδοειδή
Υψόμετρο: 1375 μέτρα
ΑΡΩΜΑ 5/5
ΕΝΤΑΣΗ 5/5
Καθαρό βάρος: 500 gr
Παρασκευάζονται και συσκευάζονται στην ΕΕ για την: Mr. Bean EE (Λουτρού 18, 13671, Αχαρνές Αττικής, Τηλ.: 211 111 5638)
Έχεις μαγαζί εστίασης και θέλεις να συνεργαστούμε;
Επικοινώνησε μαζί μας και ξεχώρισε!!!
Κωδικός Προϊόντος:
Χονδρική - Λιανική Πώληση
---Μάθε Περισσότερα---
